Alonso Senna nyomdokaiban

2013.08.08. 16:31

Mintha csak egy átlagos reggel a sarki boltba menne vajaskifliért és felvágottér, olyan könnyedséggel szállt be Fernando Alonso a LaFerrariba: rövidnadrágban, pólóban és napszemüvegben. Mentségére legyen mondva, legalább nem papucsban, és be is kötötte magát.

A versenypálya szélén egy gyors keréknyomás-beállítás, aztán a kétszeres Forma-1-es világbajnok kihajt az álcázott szupersportkocsival. Lazán tekeri a majdnem négyszögletű kormányt, nem kínozza a 963 lóerős autót. A belső kamerás felvételek nem adják vissza a tempót, pedig van ahol a 315 km/órát is eléri a LaFerrari, sőt egy ponton meg is indul a prototípus fara.

A pályáról lehajtva a motorhangot zene váltja fel, úgyhogy azt már nem lehet tudni, hogy milyen tapasztalatokat mesélt a mérnököknek Alonso, de az arckifejezéséből ítélve élvezte az Enzo utódjának tesztelését. A Ferrari közleménye szerint hasznos információkhoz jutottak a fejlesztők a versenyzőtől.

Nem ez az első alkalom, hogy Forma-1-es pilótájával tesztelteti egy márka utcai sporkocsiját. A Honda NSX beállításai például Ayton Senna nevéhez fűződnek.