Videón Loeb és a WTCC-féle C-Elysée

2013.08.10. 14:03

Hetek óta sejteni lehetett, de most már biztos: Yvan Muller kapja a második C-Elysée-t jövőre a túraautó-világbajnokságon. Ezzel összeállt a Citroën WTCC-csapata, a hírt pedig egy vicceskedő, nagyobb kellemetlenségektől és erőlködésektől mentes jópofasággal népszerűsítik a franciák.

Vonatkoztassunk el attól, hogy milyen sportos versenyautót építettek a legolcsóbb Citroënből, mert pusztán a két srác mosolya demoralizáló az ellenfelek számára. Muller és Loeb zsenije, valamint a Citroën gyári jelenléte miatt kár is volna bárkinek hamis ábrándokat fűznie a mezőnyből a jövő évi szezonhoz, hiszen az már most sem kérdés, hogy a franciák óriási költségvetéssel vágnak bele a sorozatba, ahol jelenleg gyenge gyári hátszél és kis kassza mellett versenyeznek a privát csapatok. Pénz nélkül nincs fejlesztés, anélkül pedig nehéz lesz felvenni a versenyt az újonc C-Elysée-vel.

Ami a 2000 utáni sportsikereket illeti, a PSA-nak nincs miért szégyenkeznie. A Peugeot nemrég egy sikeresnek mondható Le Mans-projekt után győzött Pikes Peak-en, a Citroën pedig egy közel egy évtized óta tartó rali-világbajnoki diadalmenet után próbálkozik a túraautó-világbajnokságon.