Az Audi elszúrta a következő Q7-est?

2013.08.13. 12:07

Kevesen tudnak róla, de minden autógyár alaposan teszteli fejlesztés alatt álló, még titkos autóit lehetséges vásárlók egy szűk körén. Volt olyan típus, amely az ilyen zártkörű felmérések miatt végül soha nem került gyártásba , pedig készen állt rá, most pedig úgy hallani, az Audi volt kénytelen áttervezni a Q7 SUV következő generációját a válogatott közönség lesújtó véleménye miatt.

Bár a gyártó nyilván hallgat az ilyesmiről, úgy tudjuk, mintegy 195 millió euróba kerül, hogy gyorsan áttervezzék az autót, amely szemtanúk szerint túl hivalkodó és brutális lett. Az elegancia hiánya pedig komoly probléma lett volna, hisz a Q7 drága luxusmodell. Igaz, az aktuális változattól sem áll távol a hatásvadászat, de ez inkább minden konkurensét felülmúló méreteiből adódik – a stílusa az Audi konfekció-szabászat egy tipikus példája, nincs benne semmi különös.

Pedig a Q7-es utódját nagy dobásnak szánták. Állítólag számtalan alkatrésze készül majd karbonszálas műanyagból illetve alumíniumból, annak érdekében, hogy mintegy 350 kilogrammal könnyebb lehessen az elődjénél. Az újratervezés állítólag fél-egy éves késést is jelent, hisz nem csak a formát kellett átrajzolni, de ennek kapcsán néhány műszaki megoldás módosítása is szükségessé vált, és ezek működését is újra kell tesztelni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel a 2014 végére várható bemutató tovább csúszik-e 2015-re, vagy ez a határidő már tartalmazza az áttervezéssel járó késedelmet is.