Ez lenne a Cadillac jövője?

2013.08.16. 17:09

Vadonatúj tanulmányautót gurított ki a Cadillac a kaliforniai Pebble Beach autós szépségversenyre: egy óriáskupét, amely akár a márka következő nagy dobása lehetne.

Az Elmiraj névre keresztelt gigantikus, öt méternél is hosszabb kupé a tipikus Cadillac-féle függőleges első és hátsó lámpák között egyszerű, de elegáns vonalakkal mutatja meg, hogyan is képzelik el az amerikaiak a márka jövőjét. A gyáriak természetesen óvatosan nyilatkoznak, ahogy azt tanulmányautóknál szokás, és csak annyit mondanak, hogy az Elmiraj a Cadillac jövőbeli formavilágát vetíti előre, és minden bizonnyal lenne helye a luxusautók felső szegmensében.

Az autó kidolgozottsága, illetve a vadonatúj, dupla turbós V8-as az orrában mindenesetre arra utal, hogy sokat dolgoztak a koncepción a Cadillac-nél. Az olyan játékos megoldásokat, mint a beszálláshoz előre mozduló hátsó ülést nem valószínű, hogy átvennék egy esetleges szériamodellbe, de a külső formaterv egyáltalán nem tűnik irreálisnak.

Ha az Elmiraj - némi igazítás után - sorozatgyártásba kerülne, az lényegében a Cadillac kínálatának felfelé bővítését jelentené. A nagy múltú luxusmárka a piac egyik igencsak jövedelmező szegmensét szerezhetné vissza vele, ami az USA-ban egy ilyen stílusú, látványosan amerikai luxuskupéval könnyen sikerülhet is.