Ráront a mezőnyre az über-Honda

2013.08.16. 18:09

Nehéz sorsa lehet azoknak, akiknek égetik a zsebét a dollárok, mert új NSX-et szeretnének, de azonnal. Az utcai modellt 2015-re várjuk, de hogy fokozzák az izgalmat, már most pályára küldenek a japánok valamit, ami hasonlít a Honda következő sportkocsijára.

A Honda minden alkalmat kihasznál, hogy szétkürtölje a világban, jön a legendás NSX utódja. Nemrég Indianapolisban küldtek felvezető körre egy tanulmányautót, most pedig a suzukai Super GT versenyen indítanak egy GT500 kategóriás versenyautót. Az NSX Concept-GT látványra olyan, mint egy komolyan felkészített új NSX, de nem biztos, hogy sok köze van a majdani utcai változathoz. A Honda mindössze annyit árult el, hogy egy közvetlen befecskendezéses, soros négyhengeres motor van benne, valamilyen versenyhibrid rendszerrel kombinálva, ami máris ellentmond azzal, hogy a szériaautóba minden bizonnyal egy V6-os kerül majd.

A nagy felhajtás végén reméljük, nem okoz majd csalódást az utcai NSX. A Genfben bemutatott prototípus mindenesetre ígéretes volt – ha nem vizezik nagyon fel a koncepciót, hibridhajtással is komoly sportkocsi lehet belőle.