Végre elkészült a legdrágább Porsche

2013.08.17. 06:38

Talán egyetlen autónak sem volt ilyen hosszúra nyújtott kedvcsináló-karrierje, mint a Porsche 918 Spydernek. Először majdnem belefulladtunk az álcázott kémfotókba, majd a Martini-matricás prototípusokkal ment a szőnyegbombázás, de egyszer minden sorozatnak vége szakad. A Porsche csütörtökön Twitteren tette közzé a már általuk is hivatalosnak nyilvánított 918 Spyder homályos fotóját.

Az utolsó hír a 918-asról még a technikáról szólt, amikor egészen váratlanul megerősödött a Porsche hibrid sportautója. Most, néhány héttel a hivatalos frankfurti bemutató előtt már turnéznak egy előszériás géppel: először Goodwoodban lehetett látni mozgásban, ezen a hétvégén pedig a Pebble Beach-i szépségversenyen mutatják meg az odalátogatóknak. De ezek hivatalosan még nem a szériaautók - bár szabad szemmel nemigen lehet felfedezni változásokat az utóbbi hónapokban - az első gyári fotó a Twitterre kitűzött mozgó kép.

A Porsche nagyot lép felfelé a 918-assal: a 823 lóerős szupersportkocsit a McLaren P1 és a Ferrari LaFerrari ellenfelének szánja. Ára forintban 200 millió fölött van, ezért cserébe a ma elérhető legmodernebb technikát adja. A tervezett darabszám jelentős része már jóval a bemutató előtt elkelt, úgyhogy aggodalomra nincs ok Stuttgartban.