A legrandább Lamborghini visszavág

2013.08.18. 17:11

A Lamborghini alaposan megosztotta a szaksajtót, sokaknak kissé talán csalódást is okozott, amikor a Genfi Autószalonon bemutatta a Venenót. Bár az autó műszaki adatai lélegzetelállítóak voltak, a szépséget feláldozták az aerodinamika oltárán.

Az Edmunds szerzőjének, John Pearley Huffmannek például annyira nem tetszett az olaszok félelmetes, 750 lovas sportkocsija, hogy a száz legrondább autóról készült lista első helyére jelölte a Venenót. A Lamborghinit azonban ez a legkevésbé sem zavarja, hamarosan elkészítik ugyanis a nyitott tetős Roadster-változatot is.

Míg a kupéból mindössze négy darabot gyártottak (és ebből egyet a Lamborghini meg is tartott), a Veneno Roadsterből Stephan Winkelmann ügyvezető szerint kilenc készül majd, melyek egyenként 3,3 millió euróért (990 millió forintért) találhatnak gazdára. Az autó várhatóan szénszálas műanyagból készült, levehető keménytetőt kap, a kupé 6,5 literes V12-es motorján pedig aligha változtatnak majd a Roadster kedvéért.

Egyelőre kérdés, hogy a bemutatást mikorra tervezi az olasz sportkocsigyártó, a Veneno kedvezőtlen fogadtatása miatt azonban korántsem biztos, hogy valamelyik nagy nemzetközi autókiállításon rántják le a leplet az újdonságról. Igaz, a tehetős vásárlók talán nagyobb hírverés nélkül is gyorsan lecsapnak majd az exkluzív Lamborghinikre.