Lezárult egy korszak

2013.08.18. 15:06

Alig néhány hete vált hivatalossá, hogy a Shelby az idei év végével befejezi a GT350-esek gyártását, ezzel elbúcsúztatva a 2010-ben feltámasztott legendát. A hírek szerint ráadásul a GT500 napjai is meg vannak számlálva - bár a szellemiség megmarad, a sportkocsi új nevet kaphat.

A Ford azért döntött a csúcs-Mustang átkeresztelése mellett, hogy a jövőben nevük alapján is könnyebben megkülönböztethetők legyenek az SVT (Special Vehicle Team) gyári tuningrészleg, illetve a Shelby American autói. Ezzel együtt az SVT-nek komolyabb szerepet is szánnak az izmosított Mustangok fejlesztésében. Bár végleges döntés még nincs, de a következő generációs Mustang csúcsmodelljei a korábban már használt SVT Cobra nevet kaphatják. Az utolsó GT500 pedig már kalapács alá is került, mielőtt elkészült volna.

A Barrett-Jackson aukciós ház által szervezett renói árverésre egy Mustang Convertible-t ajánlott fel az amerikai gyártó. Az autó tulajdonképpen még csak jelképesen talált gazdára, hiszen a győztes licitet ajánló Don Damonnak meg kell várnia, míg legyártják az elképzeléseinek megfelelő GT500-ast, melyet ráadásul a legendás versenyző, Parnelli Jones is dedikál.

Damon 500 ezer dollárt, vagyis több, mint 110 millió forintot fizetett az utolsó GT500-asért. A befolyt összeget a szervezők jótékony célokra fordítják.