Trónját őrizné a GT-R

2013.08.18. 13:02

A Honda néhány napja mutatta be az NSX Concept-GT-t, melyet el is indított a hétvégén megrendezésre kerülő suzukai Super GT verseny GT500-as kategóriájában. A címvédő Nissan is meglepetéssel készült a versenyhétvégére, ők a Nismo által már a következő szezonra felkészített GT-R-t vitték el a legendás pályára. A forduló harmadik nagy sztárja a Lexus LF-CC tanulmányon alapuló versenyautója, mely szintén a GT500-as kategória szabályai szerint épült.

A 2014-es évadtól a Super GT-sorozat versenyautóinak felépítésére új szabályozást vezetnek be, melyek tulajdonképpen megegyeznek a DTM-ben (Német Túraautó-bajnokság) alkalmazottakkal. Kivételt csak a motorral kapcsolatos előírások jelentenek majd. A GT-R Nismo GT500-ast természetesen úgy építették meg, hogy a következő évi követelményeknek megfeleljen, most pedig Suzukában lehetőséget kaptak a tesztelésre is.

A Nismo GT500-ról egyelőre be kell érnünk a képekkel, a részletes technikai adatokat ugyanis csak később hozzák majd nyilvánosságra. Az azonban biztos, hogy az idei évhez hasonlóan a gyári versenyautó jövőre is gyengébb lesz majd az utcai GT-R-nél, hiszen a GT500 kategória szabályai 500 lóerőben korlátozzák a maximális teljesítményt.

A GT-R Nismo GT500-at a nagyközönség december 1-jén a Fuji Speedwayen is láthatja, ott rendezik ugyanis a Nismo Festivalt. A Nissan Goodwoodjaként is emlegetett autós eseményről nézzék meg Karotta beszámolóját.