Gyári képen a legdurvább Golf

2013.08.20. 11:07

A Volkswagen ismét nagyot gurított a Golffal, és nem érdemtelenül nyerte el az Év Autója címet. Persze a hetedik generációból sem maradhatnak ki a sportos, izmos modellek, így a németek tavaly ősszel már megmutatták a GTI-t, és készül a még vadabb R is.

Bár a Volkswagen januárban jégbe fagyasztva már megvillantotta a Golf R-t, sokan pedig már a márciusi Genfi Autószalonra is várták a hivatalos bemutatót, végül a német gyártó mindenkit türelemre intett. A tavaszi kémfotók után most végre itt az első hivatalos, igaz, még igen titokzatos gyári teaser is az autóról. Az érdeklődést az „R kommt”, vagyis „Jön az R” (esetleg kiejtés szerint Er kommt, azaz egyszerűen csak Jön) szlogennel próbálják felcsigázni, és sejtelmesen a „300...” utalást is odabiggyesztették.

Ebből arra lehet következtetni, hogy az új Golf VII R teljesítménye kereken 300 lóerős lesz, ami kicsit sem lenne meglepő, hiszen a kétliteres TFSI turbómotor az Audi S3-asban is éppen ennyit tud, nyomatékból pedig 380 newtonméternyit préseltek ki belőle. Az új izom-Golf így éppen harminc lóerővel lehet erősebb, mint elődje, ráadásul az MQB padlólemeznek köszönhetően mintegy 150 kilogrammal könnyebb is lesz a másfél tonna körüli hatosnál.

A Golf R bemutatására minden bizonnyal tényleg nem kell már sokat várni, a szeptemberi Frankfurti Autószalonon teljesen leplezetlenül tárják majd a nagyközönség elé.