Lefotózták a Jaguar SUV-ját

2013.09.01. 13:32

Komolyan beszélt a Jaguar, amikor bejelentette saját SUV-ját: egy álcázott prototípust fotózták le a napokban a gaydoni kutatás-fejlesztési központjuktól nem messze. A Frankfurti Autószalon már a szériaközeli koncepciót látjuk majd.

Egyelőre annyi biztos, hogy a BMW X6-oséhoz hasonló – bár kevésbé púpos – ferdeháttal és új turbós, háromliteres V6-osával építi első SUV-ját a Jaguar. Az indiai tulajdonú brit márka az autóval valamelyest megpiszkálja majd a házon belüli egyensúlyt, még ha ára miatt nem is egyazon közönségnek készül majd, mint a Range Rover Evoque.

A britek korábbi igéretekhez híven a koncepció ott lesz Frankfurtban, ahol a bemutató alkalmával várhatóan azt is bejelentik, hogy az eddig 2016-ra tippelt helyett másféléven belül, azaz 2015 tavaszán lesz szériaérett a SUV. Az egyelőre nevesincs luxus szabadidőautónak nem lesz könnyű helyzete a becélzott piacon, ahol olyan ellenfelekkel szemben kell magához csábítania a vevőket, mint a Porsche Cayenne és a Macan, az Infiniti FX vagy a BMW X6 M. Emellett három-négy éven belül nagy eséllyel jön a Lamborghini SUV-ja, az Urus is, amelyről egyelőre megtippelni sem lehet, hogy milyen hatással lesz majd a szegmensre.