Négyszeres áron vitték Erzsébet Daimlerét

2013.09.01. 14:58

Negyvenezer ötszáz fontért (14 millió forint) kelt el egy angliai árverésen egy luxus Daimler, amely egykoron II. Erzsébet brit uralkodó tulajdonában volt.

A 2001-ben készült Daimler Super V8 LWB limuzin három éven át, 2004-ig volt a királynő tulajdonában, és a most nyolcvanhét éves II. Erzsébet maga is rendszeresen vezette. A zöld autó kimondottan az uralkodó számára készült, erről tanúskodik az a kicsiny csúsztatható tartó, amelyet az uralkodó kézitáskája számára szereltek be, és a finom báránybőrből készült szőnyegek is.

A Historics aukciósház árverezte el a gépkocsit, amely úgy hirdette a különleges tételt, mint egy elővigyázatos hölgy tulajdonában állt autót. A Daimlerben alig 24,5 ezer kilométer volt. Új tulajdonosa nemcsak eredeti állapotában és eredeti rendszámával jutott hozzá, de papírjaihoz megkapta a királynő fotóit, amint az autót vezeti, illetve, amint őt szállítják benne. Tekintve, hogy hasonló állapotú példányokat tízezer font körül kapni a típusból, a királynői felár az autón bő négyszeres.