2013.09.05. 16:10

A Renault is készült a Frankfurti Autószalonra, méghozzá egy új tanulmányautóval. Bár egyelőre elég szűkszavúak, annyi azért kiderült, hogy valami igazán elegáns dologra számíthatunk.

Nem új jelenség, hogy a Renault megpróbál valahogy befurakodni a prémium-kategóriába. A törekvés, bár eddig hiábavalónak bizonyult, érthető, hiszen egy prémium- modellen sokkal nagyobb haszon keletkezik, mint egy olcsó tömegautón. Ám az Avantime-hoz és a Vel Satishoz hasonló modellekkel nem volt szerencséje a gyártónak – ráadásul most, hogy az Infiniti is a Renault-birodalom része, hagyományos luxusmodellben nem is igen gondolkodhatnak, ha nem akarnak házon belüli versenyt.

Valamit azonban nyilván kitaláltak – erre utal, hogy a sötétből elővilágító LED-keretes lámpa képéhez írt kísérőszövegben a következő félmondat is előfordul: „...megtestesíti a prémium-autózásról alkotott víziónkat.” Ezen felül csak annyit tudni, hogy az autón tükrök helyett kamerák lesznek, valamint krómozott hűtőmaszk, és a képen látható jellegzetes fényszóró.

Egyes elképzelések szerint a bemutatás előtt álló tanulmányon már a Kínába szán Initiale Paris luxusautó-márka stílusjegyeivel találkozhatunk majd – ám hogy ebből mennyi igaz, az csak szeptember 10-én, a Frankfurti Autószalonon derül ki.