Sivatagi tesztvideó a McLaren P1-esről

2013.09.07. 17:16

A McLaren igen nagyot próbál gurítani legújabb szupersportkocsijával, a P1-essel. Erre persze szükség is van, hiszen a LaFerrari és a Porsche 918 Spyder egyaránt komoly rivális lehet, de a britek nem bízták a véletlenre: lenyűgöző tesztvideókkal bizonyítják, hogy a P1 szélsőséges időjárási körülmények közt is megállja a helyét.

Tavasszal az északi sarkkörön kínozták a 916 lovas hibridet, és ha már ott voltak, készítettek egy lenyűgöző videót is a tesztelésről. Most újabb felvételt tettek közzé: ezúttal merőben más körülmények közt, sivatagi hőségben kergették meg a P1-et Arizona, Nevada és Kalifornia útjain, majd a Willow Springs International Raceway versenypályára is elvitték.

Az akár 52 fokos melegben már álca nélkül száguldozott a legdrágább McLaren, a 3,8 literes V8-ast és egy villanymotort is magába foglaló hibrid hajtáslánc pedig kiállta a próbát. A megrendelőknek tehát úgy tűnik, nem kell a megbízhatóság miatt aggódniuk – sokkal komolyabb problémát jelenthet a pénzes érdeklődők számára, hogy a 375 darabos széria csaknem összes darabja gazdára talált már, dacára 300 millió forintos árának.

Látta már a havas-jeges teszten készült videót? Ha igen, nézze újra, ha nem, akkor itt a lehetőség: