Jean, a legdrágább Bugatti

2013.09.10. 06:19

A Bugatti, bár új modellt nemigen készít, a Veyron Grand Sport újabb és újabb exkluzív kiadásaival igyekszik felcsigázni néhány ezer potenciális vásárlójának érdeklődését. Ezúttal Jean Bugatti emlékének adóznak egy ultra-limitált szériával.

A Jean Bugatti Grand Sport Vitesse a Bugatti legenda második leghíresebb figurájának állít emléket. A cégalapító, Ettore legidősebb fia tervezte a Bugatti leglátványosabb karosszériáit az 1920-as és 1930-as években – többek közt a Type 57SC Atlantic típust, amelyet a korszak egyik legszebb autójának tartanak, és mára igazi ritkaság lett. A Veyron új változata is egy Atlantic stílusát követi – Jean Bugatti személyes használatra készített autójáét, amely a La Voiture Noir, azaz a Fekete Autó névre hallgatott.

Ennek megfelelően a Jean Bugatti Grand Sport is matt fekete – pontosabban fekete, csiszolt karbonszálas műanyag – burkolatot kapott, egyedi belsőtéri színkombinációval. Nagyjából ennyi az eltérés a mezei Grand Sportokhoz képest, no meg az az apróság, hogy három példány készül összesen, egyenként 2,28 millió euróért.

Nyilván nem ez az utolsó a bőr, amelyet a Veyronról lehúznak, de erre jó oka van a Bugattinak: igyekeznek elérni, hogy legalább a fejlesztési költség egy része visszajöjjön, mielőtt újabb modell fejlesztésébe kezdene a márka.