Jönnek a törpemotoros VW-k

2013.09.16. 15:18

Amikor bejelentette a Ford, hogy az év motorja díjat többször is elnyerő ezres, háromhengeres Ecoboostot beépíti a Mondeóba, még volt egy kis hümmögés a hátsó sorokban. Most, hogy a Volkswagen ugyanerre az útra lép, már alig kapjuk fel a fejünket.

A széndioxid-kibocsátás elleni ádáz küzdelemben hozzászoktunk már az aprócska motorokhoz, de a Volkswagen a nagyobb autóinál eddig kitartott a négyhengeresek mellett. Ez viszont hamarosan meg fog változni, erősítette meg Dr. Hans-Jakob Neusser, a cég kutatás-fejlesztési igazgatója.

Bár a Passatról egyelőre nincs szó, azt gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy hamarosan érkezik a háromhengeres Golf. Sokat nem kell találgatni, hogy pontosan milyen motort fognak használni, hiszen adja magát az Up-ban található ezres. A pletykák egy 110 lóerős, turbós TSI-ről szólnak, amelyet nyilván nem csak a Golfban, hanem a Polóban is elsütnek majd.

Miután a Fiat kéthengerese, a Twinair nem aratott egyöntetű sikert, úgy tűnik, a közeljövő a háromhengereseké. A Ford és a Peugeot példáját az Opel, és nemsokára a BMW is követi - a kibocsátási előírások szigorodásával előbb-utóbb valószínűleg minden gyártó rákényszerül erre a lépésre.