Megvalósítja álmainkat a Honda?

2013.09.17. 06:56

Gyanús pletykát indított útjára az amerikai GT Channel: névtelen gyári forrásra hivatkozva arról számolnak be, hogy a Honda egy egészen apró roadsteren töri a fejét.

Persze lehet arra hivatkozni, hogy az S2000-es utód nélkül tűnt el, és a Toyota GT86/Subaru BRZ is szépen tarol, de ez mind nem elég meggyőző ok arra, hogy a Honda ekkora fordulatot vegyen. Hiszen mostanában a CRX utódjaként emlegetett CR-Z is inkább a környezettudatosságra hajt, mint a sportosságra, imidzsépítőnek meg ott van az NSX-utód. De azért eljátszhatunk a gondolattal, mi lenne, ha mégis rászánnák magukat.

Az S1500 néven is emlegetett roadster leginkább a Mazda MX-5-ösre hasonlítana, de még annál is kisebb lenne. Jó kérdés persze, hogy ez hogyan lehetséges, hiszen egy jól megtermett férfiember már a Mazdában is szorong. A motor egy 1,3-as vagy 1,5-ös soros négyhengeres lenne, i-VTEC vezérléssel, ami épp elég lenne egy 900 kiló körüli önsúlyú kasztniba. Az autó kinézetéről csak fantáziaképek vannak, de az S600-ast megidéző dizájn kétségkívül megejtő.

Ilyen paraméterekkel bizonyára hamar megtalálná a rajongótáborát a kis Honda, de kérdéses, hogy üzleti sikert tudnának-e csinálni belőle. Az utóbbi időben sportos modelljeitől kissé elforduló márkára mindenesetre ráférne a cég nevét megalapozó filozófiára épülő kicsi, elérhető roadster.

Képek: GT Channel