Rég láttunk ekkora bálnát a ringen

2013.09.18. 06:34

Szokatlan látvány a Nürburgringen egy extra hosszú Mercedes S osztály, de ennek is teljesítenie kell ugyanazokat a követelményeket, mint bármelyik másik Benznek. A felemás felniken táncoló fehér bálna a márka abszolút csúcsmodellje lesz.

Amióta eldöntötték a Mercedesnél, hogy véget vetnek a Maybach hosszú szenvedésének, világos volt az is, hogy az S osztály lép majd be a luxusmárkának fenntartott területre. Ezért eleve három lehetséges tengelytávval tervezték meg az új S-Mercit, amelyből a normál és az L változatot már be is mutatták. Hátra van az XL, amelyet persze nem valószínű, hogy így hívnak majd - a videón ezt az 5,5 méter körüli extra hosszú S osztályt nyüstölik.

A lefóliázott rész a C oszlopon valószínűleg egy ablakot takar, amely a normál modellektől eltérően nem az ajtóval együtt nyílik. Ezen kívül biztosan tartogat még néhány meglepetést a Maybach-utód, bár a fenséges S osztályt nem lesz könnyű felülmúlni.

A szériaváltozat valószínűleg már jövőre elkészül, és már az is biztosnak tűnik, hogy lesz egy Pullman változat is, amely a Mercedes-elnök Dieter Zetsche szerint nem csak az S osztály csúcsát jelenti majd, de mindent belepakolnak, amit a Mercedes márka nyújtani tud.

videó: worldcarfans.com