Olcsó hétülésessel támad a Honda

2013.09.21. 11:18

A japánok szemmel láthatóan rástartoltak az indonéz piacra: a Datsun Go+ után a Honda is hasonló kis hétülésest mutatott be, csak eggyel nagyobb méretben.

Az indonéz autószalonon már a második olyan apró sokülésesről rántják le a leplet, amelyre kis igazítással Kelet-Európában is valószínűleg lenne kereslet. A Honda Mobilio hivatalosan egyelőre tanulmányautó, de nyilvánvalóan nem hiányzik már sok a sorozatgyártásához.

Első ránézésre feltűnő a hasonlóság a Datsun Go+-szal: a két kisautóból nevelt, kis kerekek fölött magasan tornyosuló kombi a gyári képeken még színben is majdnem megegyezik, az adatlap azonban elárulja: a Honda egy kategóriával feljebb játszik. Hossza 4,4 méter, amibe akár egy használható harmadik üléssor is befér, és az 1,5-ös i-VTEC motor is többet ígér a nyüzüge Datsunénál. A 185 milliméteres hasmagasság, ami Európában SUV-kre jellemző érték, nyilván a helyi útviszonyokhoz lett igazítva.

Még ha nem is a legcsinosabb a praktikumra törekvő autó formaterve, nem biztos, hogy meddő próbálkozás lenne a forgalmazása a megroggyant európai piacon, ha a megbízható, egyszerű technikát a Daciákoz hasonló áron tudnák adni.