2013.09.22. 16:05

Ünnepelt tegnap a Volkswagen Magyarország. Nem csak az év egyik legnagyobb szabású rendezvényét és a Castrol Cupot hozták el a Hungaroringre, hanem a hetes Golf eddigi legerősebb és legnagyobb változatait is.

A hatodik után a hetedik generációs GTI-be is kétliteres turbómotort szereltek, amely már 220 lóerős. Ez kilenccel több, mint a közvetlen előd teljesítménye. Emellett könnyebb is lett az új típus, 1351 kilogramm. Egyedi könnyűfém felnik, átdolgozott lökhárítók, és jól elhelyezett GTI feliratok jelzik, hogy nem egy egyszerű Golffal van dolgunk. Sok helyen visszaköszönnek a klasszikus GTI-jegyek is, például a piros csík a hűtőmaszkon, és a kockás üléskárpit.

A Variant műszaki megoldásai nem különböznek az ötajtóstól. Csomagtere az összes eddiginél nagyobb, 605 literes. A modellcsalád többi tagjától eltérő farrész most először kapott vízszintes lámpatesteket, aminek köszönhetően igencsak hasonlít a jelenlegi kombi Passatra.

A Volkswagen Magyarországon kétezer darab körül várja a Variantok értékesítését a következő évben, a GTI-t illetően nincs célszám. Ezt azzal indokolták, hogy ez egy sportautó, amivel kapcsolatban nem szeretnének eladási nyomást gyakorolni. Mondván aki ilyen típusú autót akar venni és kipróbálja a Golf VII GTI-t, ezt fogja választani. Hogy ez így lesz-e majd kiderül. Az új GTI magyarországi ára kézi váltóval 8,7, DSG-vel pedig 9,2 millió forint, a Variant pedig 4,5 millióról indul.