Michelisz nyert Szuzukában!

2013.09.22. 08:14

Michelisz Norbert magabiztos győzelmével zárult a túraautó-világbajnokság szuzukai első futama. Norbi a teljes versenyhétvégén jó formában versenyzett, a szabadedzések ötödik és harmadik helye után a szombati időmérőn pályacsúcs közelében autózva szerezte meg az első rajtkockát.

Fotó: zengomotorsport.hu
Fotó: zengomotorsport.hu

A vasárnapi első futamon a pole-ból indulva végig magabiztos versenyzéssel növelte előnyét, a megnyugtató vezetés birtokában pedig már azt is megengedhette magának, hogy kicsit kímélje az autót. A Honda hazai pályáján ráadásul a két gyári versenyző, Tarquini és Monteiro egyaránt kiesett, így Michelisz rajt-cél győzelmével egyedüliként szállított pontokat a japán gyártónak.

Norbi mögött négy Chevy futott be, a második helyet MacDowall csípte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Yvan Muller állhatott fel. A francia pilóta ezzel bebiztosította világbajnoki címét, így negyedik WTCC-s bajnoki címének örülhet. A második futammal magyar idő szerint 8:35-kor folytatódik a versenyhétvége.

Frissítés: a második futamon az állórajtot követően Michelisz és Muller összeakadt, így Norbi kénytelen volt a bokszba hajtva feladni a versenyt. Ennek ellenére a Zengő Motorsport csapata igen eredményes hétvégét zárt Szuzukában.