A legendás ringre költözött a Hyundai

2013.09.23. 07:10

Az utóbbi években szinte töretlennek mondható a Hyundai fejlődése, olyannyira, hogy a koreai gyártó tavaly már az európai autóeladások 3,3 százalékát tudhatta magáénak. Komolyan is veszik az öreg kontinens piacait, nem véletlen, hogy számos modelljüket nemcsak Európában terveztetik, hanem a gyártást is helyben végzik.

A Hyundai újabb lépése szintén az Európa felé való nyitást szolgálja: a legendás nürburgringi versenypályánál létesítettek tesztközpontot. A 6,6 millió eurós (közel kétmilliárd forintos) beruházás során egy nagyjából 3600 négyzetméteres létesítményt hoztak létre, az építkezés 15 hónapig tartott.

A koreaiak szerint az új központ nagymértékben segíteni tudja majd a rüsselsheimi tervezőbázis munkáját, és jelentősen felgyorsulhatja a tesztelés folyamatát. Autóik hat hét alatt összesen 480 kört (mintegy 160 ezer kilométert) tehetnek meg a Nürburgringen, mind száraz, viselkedésüket mind pedig nedves aszfalton tanulmányozhatják.

A Nürburgring egyébként is igen népszerű az autógyártók körében, hiszen többek közt a Nissan GT-R-ek és a Porsche különböző modelljei is gyakran ostromolják itt a körrekordokat. Azonban nemcsak a szupersportautókat hajtják előszeretettel a ringen, többek közt a BMW és a Jaguar is tesztközponttal rendelkezik a pálya közelében.