Kémfotón a következő Mercedes C osztály

2013.09.25. 06:49

Lassan elérkezik a C osztály leváltásának ideje is. Az aktuális modell már 2007 óta piacon van, és ebben a kategóriában hét évnél hosszabb modellciklussal már hátrányba kerülne a Mercedes. Így valószínű, hogy a következő generáció már 2014 elején bemutatkozhat.

Jelenleg már nem is álcázzák igazán alaposan a W205-ös tesztpéldányait – a fotókon látható példányt Berlinben az utcán, fényes nappal kapta le egy olvasónk. Már csak a karakteresebb részleteket fedi fólia, amilyen az orr, a hátsó lámpák környéke és az ajtók burkolata, viszont az autó arányai már egész jól megfigyelhetők. Úgy tűnik, a Mercedes tervezői itt is az S osztály stílusát folytatják, természetesen a C osztályra jellemző, kisebb méretben.

Az autó műszaki újdonságokkal is szolgál, legalábbis úgy tudjuk, a Mercedes új, egységes hátsókerék-hajtású padlólemezére épül. Az MRA néven ismert moduláris struktúra felhasználásával különböző méretű autókat építhetnek, az alkatrészek többségének megtartásával. Ez egy újabb lépés az olcsóbb gyártás, és így a vaskosabb haszon felé a fronthajtású MFA platform bevezetése után. A motorválaszték a hírek szerint nagyrészt a már ismert turbós négyhengeresekből áll majd – az egyetlen új elemnek egy 3 literes, ikerturbós V6-os ígérkezik 330 lóerő körüli teljesítménnyel.

A C osztálynak egyelőre kétféle változatáról tudunk, a szedánról és a kombiról, bár valószínű, hogy később egy kupé kivitelt is bemutatnak majd.