Levideózták az új Lamborghinit

2013.09.28. 18:11

A közutak után immár a neki szánt környezetben, egy zárt versenypálya aszfaltján teszteli a Lamborghini a Gallardo-utód Cabrerát. A márka belépőmodelljét tíz év után leváltó autót továbbra sem láthatjuk fedetlenül, de az álcázott prototípust ezúttal közelről kapták le a kémek.

A LaFerrari mellett a Cabrera is meglátogatta a Nürburgringet a napokban. A Lamborghini jövő évre várt újdonságáról rengeteg fotó és több videó is készült, mialatt a népszerű versenypályán körözött. A látottak és a hallottak önmagukért beszélnek, ahogy a technikai adatok is, amelyek bár egyelőre részben csak sejtések, körvonalazzák az autó képességeit.

A Gallardo-utód sok elemén osztozik majd a konszern más tagjaival, a hamarosan érkező második generációs Audi R8-assal például szoros rokonságot szánnak neki VW-nél. Váltója állítólag egy új duplakuplungos hétsebességes lesz, ez továbbítja majd az 5,2 literes V10 erejét, amit valahol hatszáz lóerő környékére várhatunk.

Noha az egyelőre Cabrera néven futó Lamborhiniről korábban még frankfurti érkezésről is lehetett hallani, egyre valószínűbb, hogy leghamarabb Genfben mutatják be a modellt – igaz, akkor valószínűleg szériakészen.