Olcsó Volkswagenek jöhetnek

2013.09.30. 06:16

Lefelé bővítheti modellpalettáját a közeljövőben a Volkswagen, a fejlődő piacokon ugyanis olcsóbb autókkal próbálnának újabb vásárlókat szerezni. A cég kutatás-fejlesztési igazgatója, dr. Hans-Jakob Neusser már meg is erősítette az erről szóló híreszteléseket, de egyelőre sok még a nyitott kérdés az ügyben.

Volkswagen Santana
Volkswagen Santana

Az olcsó Volkswagenektől hasonló sikereket várnak a németek, mint amilyet a Renault esetében a Dacia produkál. Az első értesülések szerint akár a SAIC (Shanghai Automotive) nevű kínai partnerükkel is dolgozhatnának az új sorozaton, hiszen velük közösen készítik jelenleg is a Santanát, a VW kínai sikereinek egyik úttörőjét. Neusser azonban arról beszélt, hogy új partnert keresnek erre a feladatra, nem pedig a Shanghai Automotive-val való együttműködésüket bővítik.

A Volkswagen Gol Brazíliában igen népszerű
A Volkswagen Gol Brazíliában igen népszerű

Hogy mikor születhet végleges döntés arról, hogy pontosan milyen új modellek érkezhetnek, illetve azokat hol fogják majd gyártani, egyelőre nem tudni. A Volkswagen közeljövőbeli tervei közt azonban nemcsak az olcsó modellek – esetleg almárka – bevezetése szerepel. Neusser elmondása szerint a mérnökök a Phaeton utódlásán is dolgoznak, ráadásul már eléggé előrehaladott állapotban van a konszern bálnája.