Még jobb 4-es BMW kell?

2013.10.01. 15:03

A BMW kupé modelljei eddig is első osztályú tuning-célpontok voltak, és nemigen lesz ez másként a 4-es sorozattal sem. A tuningcégek legalábbis ráugrottak: az AC Schnitzer már most komplett tuning-programot kínál a típushoz, a motortól a futóművön át az autó belsejéig mindent átalakítanak.

Érdekes, hogy az autó külsejéhez egyelőre nem nyúlt érdemben a Schnitzer. Így az autó csupán a 18, 19 vagy 20 hüvelykes felnikről, a két széles kipufogóvégről és a 2,5 centi körüli ültetésről ismerhető fel. A futómű egyébként az ültetőrugókon kívül állítható lengéscsillapítókat is tartalmaz, így bizonyos határokon belül mindenki a maga igényeihez igazíthatja az autó viselkedését. A Schnitzer minden változathoz kínál motortuningot is. A 2 literes, turbós 428i teljesítményét 296, a 3 literes turbós 435i-ét 362, a négyhengeres, dízelmotoros 420d-ét 220 lóerőre növelik némi átalakítással, de ez minden esetben épp annyi növekmény, amit még elviselnek a gyári alkatrészek.

A végeredmény ugyan nem vetekszik a majdani M4-es tudásával, viszont alighanem ez az a tuning-színvonal, amelyet még a 4-es BMW tulajdonosok széles köre megengedhet majd magának.