Veloster EGR Night Racer: éjjeli versenyautó a Hyundaitól

2013.10.01. 06:11

A Úgy néz ki, a koreaiak teljes pályás letámadást terveznek a SEMA Showra, amelyet november elején tartanak Las Vegasban. A világ talán legnagyobb tuning-kiállítására nem csak az ezer lóerős Genesis Coupéval készülnek, de a Velosterből is készíttettek egy különleges változatot az EGR Group nevű céggel összefogva.

Az EGR Night Racer elnevezésű gépnek csak egy mellékes tulajdonsága, hogy 250 lóerős, ületett futóműves, hatalmas féktárcsákkal felszerelt, alaposan megszélesített tuning-verda, legalábbis az egyetlen ismert gyári vázlat alapján. Az alapötlet ugyanis az volt, hogy kifejezetten éjjeli versenyzése fejlesszenek ki egy járművet. Külön erre a célra fejlesztették ki a PPG festékgyártó segítségével a rikító sárga fényezést, amely az autó nagy részét borítja, és amely igen kevés fénynél is nagyon jól látható. Emellett kamionokat megszégyenítő lámpasor került a Veloster tetejére is, amely nyilván jól jöhet éjszakai versenyeknél.

Természetesen itt is az a cél, hogy a tuning iránt érdeklődők figyelmét felhívják a Velosterre, amely olyan, igazán népszerű típusokkal versenyez az amerikai piacon, mint a Ford Focus, a Honda Civic Coupé vagy a Scion tC.