Nissan Qashqai ezer lóerővel

2013.10.03. 13:59

Egy poén csak egyszer poén – azonnal ez ötlik az ember eszébe brit Severnvalley Motorsport projektjéről. Az ismeretlen angol cég egy GT-R mechanikáját műti be egy Qashqai karosszériába, de ezt a Nissan már ellőtte a Juke-kal, így ez az átépítés aligha szól majd akkorát.

A Qashqai-R néven emlegetett egyedi jármű ettől persze az egyik legdurvább Nissan SUV-nak ígérkezik, amit valaha is összehoztak, hisz a 3,8 literes biturbó V6-osból ezúttal állítólag sikerült 1000 lóerő körüli teljesítményt kihozni. Ekkora erő persze uralhatatlan lenne, ha nem építettek volna az autó alá KW sportfutóművet, Eibach kanyarstabilizátorokat és nagy teljesítményű fékrendszert. Hogy mindez mire lesz elég, azt persze csak sejteni lehet, de arra nagy összegben fogadnánk, hogy egy ilyen autóval könnyedén le lehet majd nyomni a gyári sportkocsik többségét – ha kanyarban nem is, egyenesben biztosan.

A kérdés persze inkább az, hogy a leggyorsabb Qashqai mire lesz jó. Az ötlet aligha nevezhető eredetinek – a Juke-R már learatta, amit le lehetett – üzletet csinálni egy ilyen autóval pedig szinte lehetetlen, hisz a GT-R mechanika és a plusz alkatrészek miatt egy-egy ilyen autó nyilván árban is ugyanott lesz, ahol a szupersportkocsik.