Túlélte a százméteres zuhanást

2013.10.05. 11:26

Az egyesült államokbeli Yosemite Nemzeti Park kanyargós útjait rótta S400-as hibrid Mercedesével egy amerikai férfi, amikor egy szemből érkező hobbiterepjáró áttért a sávjába, és hirtelen manőverezésre kényszerítette. A Mercedes letért az útról, és több mint 120 métert zuhant.

Az autó vezetőjének óriási szerencséje volt, gyakorlatilag sértetlenül szállt ki az autóból, melyet egy kiszáradt patakmeder fölött néhány méterrel két fa fogott meg. Az autóból kiszabadulva segélyhívást indított, de amikor a diszpécser megkérdezte, hogy jól van-e, nem tudott válaszolni. Miután túltette magát a baleset okozta sokkon, elmondta, nem haragszik az őt leszorító terepjárósra.

Bár a szemből érkező SUV egyértelműen átlépte a felezővonalat, sofőrje az éles kanyart elhagyva nem láthatta, hogy vészhelyzetet – és balesetet – idézett elő. Az S-osztályt vezető férfi egyébként ettől az esettől eltekintve is szerencsésnek érzi magát, hiszen korábban 15 évig dolgozott rendőrként, kétszer megkéselték, négyszer pedig meglőtték, azonban mindannyiszor sikeresen felépült.