Viszik a Corvette-et, mint a cukrot

2013.10.05. 17:10

Míg a Chryslernek a napokban harmadával kellett csökkentenie a Viperek gyártását, a General Motorshoz tartozó Chevrolet-nek egészen más természetű, ráadásul sokkal kellemesebb problémákkal kellett szembesülnie. Az új Corvette egyszerűen túl népszerű lett.

Az amerikaiak marketing alelnöke, Chris Perry elmondta, hogy az első elkészült példányok még csak nemrég jutottak el gazdájukhoz, akik viszont most szeretnék megrendelni sportautójukat, hosszú várakozással számolhatnak. A következő hat hónapra már teljesen be van táblázva a gyár, ha valaki mégis hamarabb szeretne hozzájutni álmai Corvette-jéhez, annak húszezer dolláros (közel 4,5 millió forintos) felárat kell kicsengetnie.

A Stingray kupé alapára egyébként 51 995 dollár (11,5 millió forint), melyet a sürgősségi felár tehát majdnem másfélszeresére növelhet. A 6,2 literes V8-as egyébként fékpadon mérve is 411 lóerő leadására képes, Z51 teljesítménynövelő csomaggal mindössze 3,8 másodpercre van szüksége a 100 km/h eléréséhez. Igazán nagy élményt nyújthat tehát azoknak a vásárlóknak, akik elég türelmesek és tehetősek.

A Chevy vezetősége egyébként érdekes lépésre szánta el magát: úgy döntöttek, hogy azok a kereskedések, amelyek a tavalyi évben gyengén teljesítettek, nem forgalmazhatják a hetedik generációs Corvette-et. Úgy tűnik, ezeknek a kiesése valóban nem látszik meg az eladási számokon. Most talán már csak az lehet kérdéses, hogy hogyan hat a kupék eladására a kabrióváltozat bevezetése: a nyitott tetős változat az év végétől 56 995 dollártól (12,5 millió forint) lesz kapható.