Ez már az új Audi Q7

2013.10.07. 06:12

Az állítólagos kezdeti nehézségek után úgy fest, nagyban zajlik következő generációs Audi Q7 fejlesztése. A márka legnagyobb SUV-ja a 2009-es facelift óta nem sokat változott, ezért rengeteg újdonságot rejthet az álca.

Nyáron még azt hallottuk, az Audi állhat neki áttervezni az új Q7-et, miután az elhasalt a zártkörű felméréseken, melyeken a fogyasztóréteg igényeit tesztelik néhány potenciális vásárló bevonásával. Hogy ez milyen hatással volt a munkálatokra, vagy hogy hatással volt-e rájuk egyáltalán nem tudni biztosan, de a lényeg, hogy az autó fejlesztése minden jel szerint halad, most már a forgalmi próbautakat végzik vele.

A generációváltás nagyon időszerű, a 2005 óta kapható Q7 mellett elment az idő, s azzal együtt a konkurencia. Az új modell rengeteg változást hoz majd, melyek közül az egyik leglényegibb az lesz, hogy a számtalan karbonszálas műanyagból készített alkatrésze miatt legkevesebb 360 kilogrammal könnyül elődjéhez képest. A Q7 megkapja majd a VW MLB platformját, amin várhatóan az új Porsche Cayenne-nel és az új Touareggel fog osztozni, de ezt kapná a Bentley SUV-ja és a Lamborghini Urus is.

Az áttervezés állítólag féléves csúszást hozott a típus fejlesztésében. A bemutatóval így még biztosan megvárják a jövő év végét, de az sem kizárt, hogy 2015 tavaszára csúszik a most nyolcéves Q7 generációváltása.