Törpe-Hondából hibrid méregzsák?

2013.10.08. 17:12

A Honda idén nyáron már hivatalosan is megmutatta a harmadik generációs Jazzt (számos országban Fit néven ismert), mely eddig elsősorban kiváló helykihasználásának és kategóriájában kiemelkedő méretű belterének köszönhette sikereit. Most azonban úgy tűnik, hibrid méregzsákot is faragnak belőle.

A villámgyors Type-R a Jazz RS-en alapulhat, hibrid hajtáslánca a Honda új, 1,5 literes benzinesére, valamint egy villanymotorra, ezek összteljesítménye pedig 190 lóerő lesz. Nemcsak erősnek, de takarékosnak is ígérkezik a vadított Jazz, fogyasztása hétsebességes, duplakuplungos (DCT) automata váltóval várhatóan 3,6 liter körül alakul majd. Ez nem is tűnik lehetetlennek, a hírek szerint ugyanis a Jazz Hybrid – amelybe ugyanezt a benzinmotort építették, a japán mérési ciklus szerint 2,7 literrel is beéri.

Emellett feszesebb futóművet és a Mugen-változathoz hasonló, sportosabb külsőt is kaphat a legdurvább Jazz. A Honda modellpalettáján egyébként a Type-R a Jazz Hybrid fölött helyezkedhet majd el, ez pedig azt jelenti, hogy 25 ezer dolláros (5,4 millió forint) árra számíthatunk. Nem ez lesz persze az egyetlen izom-Honda, ugyanis a japán mérnökök keményen dolgoznak a Civic Type-R-en is: mivel a munka a végéhez közeledik, tavasszal, a Genfi Autószalonon talán már be is mutatják.