Kompresszorral jön a 600 lovas Mustang

2013.10.10. 15:15

Elkészítette a Project Yellow Jacket névre keresztelt Mustang-átdolgozását az amerikai Vortech tuningcég. A kaliforniai autóépítők igen feltűnő, citromsárga fényezést álmodtak meg a brutális erejű autóhoz, de a Shelby GT500 teljesítményét nem szárnyalták túl.

Az ötliteres V8-asból kompresszor segítségével csikarták ki a 605 lovas teljesítményt, míg a csúcsnyomaték 640 newtonméteres lett. A megnövelt teljesítményhez hatdugattyús féknyergeket választottak, emellett pedig sportosabb futóművet és egyedi, húszcolos felniket is kapott a Mustang, amely elöl 275/40-es, hátul pedig 315/35-ös Falken gumikon fut.

Kisebb változásokat a karosszérián is végeztek, így például szénszálas motorháztetőt szereltek fel, a legszembetűnőbb azonban az élénk citromsárga fényezés, melyet fekete csíkok díszítenek. Hiába a meggyőző teljesítmény és a feltűnő külső, hiszen a 650 lovas Shelby GT500-tól még így is elmarad a Vortech Mustangja, nem is beszélve a Super Snake-ről.

A Project Yellow Jacket-et a Las Vegasban november 5-én megnyíló SEMA Show-n állítják ki először nyilvánosan.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.