BMW X6-ellenfél a Mercedestől?

2013.10.11. 16:01

A fronthajtású Mercedes-család lassan teljessé válik, de úgy néz ki, ezzel még messze nincs vége a kínálatbővítésnek a német luxusautó-gyártónál. A legújabb hírek szerint már dolgoznak az MLC típuson, amely egy az egyben a BMW X6 receptjét követi majd.

Az információ állítólag egyenesen a Mercedes magas beosztású vezetőitől származik, bár egyelőre név nélkül beszéltek az új modell fejlesztéséről. Az MLC állítólag az ML osztály átszabott karosszériájú, kupé-tetejű változata lesz, azonos műszaki tartalommal, de sportosabb karakterrel. A Mercedesnél alighanem arra számítanak, hogy ami a BMW-nél sikert aratott, az náluk is hasonlóan pozitív fogadtatásra talál majd, és mivel a fejlesztési költség a kész alapstruktúra miatt nem túl magas, sokat nem is kockáztatnak. Több mint valószínű, hogy a Mercedes a sikertelen R osztály helyére szánja az MLC-t, így még kapacitás-bővítésre sem lesz szükség.

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy a német luxusautó-gyártók egymás sikeres ötleteit másolják. Korábban például épp a BMW készítette el a 6-os Gran Coupét, a CLS sikerét látva, de a közeljövőben érkező fronthajtású, egyterű BMW is jobban emlékeztet a Mercedes B osztályra, mint bármi másra a piacon.