Megvillan a kisebbik terep-Porsche

2013.10.12. 07:02

Nem véletlen, hogy a Porsche igyekszik minden eszközzel a Macan novemberi bemutatójára irányítani a közönség figyelmét. Ez az a típus, amelytől az eladások jelentős növekedését – akár megduplázódását – várják, így biztosra kell menniük, amennyire csak lehetséges. A leghétköznapibb Porschét ismerjük már kémfotókról, videóról és vázlatokról, és most itt az első gyári kép is.

Az összes poént persze nem akarták lelőni a gyáriak, így csak néhány részlet világlik ki a homályból – többek közt a négyzet alakban elhelyezett lámpák az első fényszórókban – ám ahhoz talán ennyi is elég lesz, hogy visszatartsa azokat, akik épp most szaladtak volna BMW X3-ast vagy Mercedes GLK-t venni. Aki nyomon követte a Macanról szóló korábbi híreket, az persze aligha lepődik majd meg nagyon – a kémfotók és vázlatok alapján elég pontos elképzelésünk lehet arról, hogy milyen lesz a Cayenne kistestvére.

Még a műszaki adatok egy része is megtalálta az utat a nyilvánosság felé, így már nem titok, hogy a típus kétféle kétliteres négyhengeres – egy 220 lóerős benzines és egy 190 lóerős dízel – és legalább kétféle V6-os motorral készül majd. Ez utóbbiak közt biztosan lesz 250 lóerős, háromliteres turbódízel, és 400 lóerős, 3,6 literes biturbó benzines is.

A Macan bemutatóját a Los Angeles Motor Show-n tartják, ami nyilván nem véletlen: a Porsche elsősorban azokra az amerikai vásárlókra számít, akik a cég sportkocsijait eddig túl célszerűtlennek, a Panamerát és a Cayenne-t viszont túl drágának találták.