Lecseréli bazári fényszóróját az Alfa

2013.10.14. 06:12

Az Alfa Romeo hosszú várakozás után, a tavaszi Genfi Autószalonon mutatta be középmotoros, hátóskerékhajtású sportkocsiját, a 4C-t. Igazi élményautót építettek az olaszok, melyhez gyönyörű formaterv társult. Talán a pókhálós fényszóró az egyetlen alkatrész, amelyről megoszlanak a vélemények – most ezen változtatnának.

A tervezőcsapat vezetője, Marco Tencone megerősítette, hogy a bevezetésre készülő Launch Edition a pókhálós első lámpák helyett a 2011-es tanulmány fényszóróit kapja meg – ezzel egyébként sokkal harmonikusabbnak tűnik az autó, a koncepció lámpái jobban illenek az Alfa modellpalettájába. Emellett a különmodell tömegén is faragnak, noha már az alapkivitel sem volt nehezebb 900 kilogrammnál.

A tervek szerint targatetős kivitel is érkezik majd, mely szintén átdolgozott fényszórót és új műszerfalat kap, a kínálat csúcsát pedig egy kifejezetten versenyekre tervezett, sportosabb 4C Racing-változat jelenti majd. Ebből készülhet el a legdurvább utcai 4C, a Stradale is, mely az alapmodellnél jóval erősebb, 270 lovas lehet. Azt egyelőre nem tudni, mikor érkezhetnek meg az újabb 4C-variánsok.