Megvan az olcsó Porsche ára

2013.10.19. 11:30

A Los Angeles-i bemutatóig még van egy hónap, de a Porsche már a Macan tereptűréséből is ízelítőt adott, csakhogy a mini SUV-ot benntartsa az autós közbeszédben. A sárban dagonyázó képeknél is érdekesebb azonban, hogy megvan végre az SUV ára, legalábbis részben.

Alacsonyra várt ára miatt, a Macanra már látatlanban ráragadt a népi Porsche megnevezés. Mint a Cayenne kistestvérétől, a márkához mért olcsóság elvárható volt tőle, és úgy tűnik, tényleg ez lesz a leginkább hozzáférhető autó a Porsche kínálatából. Egyelőre csak a két ikerturbós V6-os árát tudni: nem hivatalos források szerint 52 ezer dollár (11,5 millió forint) lesz a 335 lóerős háromezres, míg a 3,6 literes, 394 lóerős Macan Turbo amerikai ára 75 ezer dollárról (16,5 millió forint) indul majd. Szomorú, de a belépőmodellként várt kétliteres négyhengeresről még semmi hír.

A Porsche döntése, miszerint lefelé bővíti kínálatát, mindenképp ésszerű.  A Macan ugyan jelenthet némi konkurenciát házon belül a VW-nek, de a következő generációs Audi Q5-tel ellesznek majd egymás mellett. A jól megfontolt lépés mögött valószínű az áll, hogy elérjék azon vásárlókat, akiket a Porsche mint név vagy nívó megfog, de a Cayenne már többe van annál, amit a rajongásért fizetnének. Ilyen ügyfelekből pedig az USA-ban és Kínában lesz majd bőven, de a vergődő európai autópiacon is szép jövőt jósolunk a márka második SUV-jának.