2013.10.26. 14:01

Szupersportkocsira sokan vágynak, a legtöbben azonban az álmodozásnál tovább sosem jutnak, nem engedhetik meg maguknak a méregdrága, egzotikus gépeket. Nekik kínálna alternatívát az angol-amerikai Supercar System – persze azért nagyon ne reménykedjünk, ez sem lesz túlzottan olcsó.

Az autóipari újonc meggyőző, vérbeli sportkocsikra jellemző formatervet ígér, igaz, az eddigi számítógépes grafikák alapján inkább a furcsa, illetve szokatlan szavak juthatnak eszünkbe. A műszaki tartalmat azonban úgy tűnik, nem bízzák a véletlenre, a General Motors V8-asát építik be. A valamivel egy tonna alatti menetkész tömeghez így 500-700 lóerő közötti teljesítmény párosulhat, a 0-100 km/h-s sprintet pedig három másodperc alatt teljesítheti a Supercar System első modellje.

Az anyaghasználatot tekintve nem spórolnának a szénszálas műanyagokkal, a kedvezőbb légellenállás érdekében burkolatot kapna a padlólemez is, a leszorítóerőt pedig hátsó diffúzorral segítenék elő. A hírek szerint a kerámiatárcsás fékrendszer a Brembótól érkezhet. A megrendelők egyébként saját ízlésük szerint testreszabhatják sportkocsijukat.

Kérdés azonban, hogy kinek szánják az autót, illetve kik fogják az egyelőre ismeretlen márka termékeit megvenni. Bár a 13 millió forintos ár csupán töredéke például egy Nissan GT-R 30 milliójához képest, de azért még így sem mondható olcsónak.