Jön a Tesla olcsó belépőmodellje

2013.10.27. 12:32

Akár már két éven belül megérkezhet a Tesla belépőmodellje, az S-nél lényegesen olcsóbb Model E. A Leaf-áron várható E-vel újabb nagy lendületet adhat az elektromos autók piacának a kaliforniai autógyár.

A Tesla számára is nyilvánvaló, hogy gyárthatnak akármennyire biztonságos és autókat, amíg az S áráért a prémiumkategóriában széles a kínálat, leginkább a geekekben, a sznobokban és azokban bízhatnak, akik korlátaival együtt is képesek szeretni azt. Az amerikai és nyugat-európai piacon ügyfélből így is akad elég, de amire a világnak szüksége van, az egy a S-hez hasonlóan jól megcsinált, nagy méretű és hatótávú, ám annál lényegesen olcsóbb elektromos autó. Olyan, amit az említett piacokon szívesen vesznek meg a családok második autónak egy megbízható benzinfaló mellé.

Az Autovise a napokban tényként közölt infókat arról, amire már Elon Musk, a Tesla Motors alapítója is több célzást tett korábban. A holland portál arról írt, hogy két éven belül bemutatja, majd újabb egy-két évvel később pedig már forgalmazni fogja új belépőmodelljét a vállalat. Az E-vel kapcsolatban konkrétumok is szerepelnek a cikkben: az S-nél valamelyest szerényebb képességekkel, kisebb mérettel és 320 kilométeres hatótávolsággal bírna, de mindössze 35 ezer dollár (7,5 millió forint) körüli áron érkezne a lap szerint.