Szinte mindent lefotóztak már az új Audi TT-n

2013.10.27. 14:06

Az elmúlt napokban több alkalommal is lefotózták a 2015-re várt harmadik generációs Audi TT álcázott prototípusait, a legfrissebb kémfotókon pedig már az utastérről is sok kiderült.

Mint egy szolid R8-as, úgy tűnik ilyen lesz az egyelőre csak matricában mutatkozó, a 2006-os második generációt váltó új TT. A már az MQB padlólemezre épülő utód több helyen feltűnt mostanában. A fejlesztők nemrég a Nordschleifén hajtották, és a nürburgringi teszten már az utastérről is készült lesifotó, amin egyelőre nagyon konzervítavnak tűnik. Leginkább az elődjéhez képest visszafogott, amelynek jellegzetes, sorba rendezett három szellőzőnyílását elhagytak, bekerült viszont annak helye fölé egy kijelző, és – legalábbis a prototípuson – az egész középkonzol újra lett gondolva.

Az elődnél akár hatvan kilogrammal könnyebb, nagyobb tengelytávval bíró TT motorkínálata nem ismert, de a találgatásban mindenképp helye van egy 1,8 literes és egy kétliteres TFSI-nek, a csúcsot pedig a TT-RS 380 lovas öthengerese jelentheti majd.

A harmadik generációs Audi TT bemutatója nagy valószínűséggel a jövő évi Párizsi Autószalonon lesz, 2015 előtt azonban egész biztosan nem váltja le a kifutó modellt.