Ízléstelen szörnyeteg G Merciből

2013.10.28. 18:44

A luxusautókra szakosodott tuningcégek remekül megélnek abból, hogy van, akinek semmi sem elég jó. Ezt használja ki a német GSC is, amely az amúgy is elég feltűnő Mercedes G63 AMG-t szabja át. Az eredmény még a Mansory gépeit is alúlmúlja.

A csomag eltúlzott külső, és elhanyagolható mechanikai átalakításokat foglal magában. A legszembetűnőbb változásokat a mélyebbre húzott első lökhárító és a drasztikusan kiszélesített kerékjárati ívek jelentik, amelyek alá akár 23 hüvelyk átmérőjű felniket is kérhet a vevő. Hogy teljes legyen a káosz, a gépháztető szénszálas légbeömlő nyílásokat kapott, és a visszapillantó tükröket is ezzel az anyaggal burkolták. A vizuális terror a beltérben tovább folytatódik, hiszen a fényezéssel harmonizáló piros-fekete bőrrel kárpitozták az üléseket és az ajtókat. A motoron csupán a vezérlőelektronikát és a kipufogórendszert változtatták meg, de így is sikerült az ikerturbós V8-as teljesítményét 544-ről 620 lóerőre növelni.

Az átalakításokkal nem csak az esztétikát, de az alapmodell legendás terepjáró képességét is feláldozták, cserébe az autó mindennél feltűnőbb lett. A bumfordi műanyag elemekkel és ezzel a fényezéssel leginkább egy elnagyolt játékautóra emlékeztet a végeredmény, és a karbonszálas burkolatok tulzó használata pedig még karikaturisztikusabbá teszi az összhatást. Kereslet azonban még így is biztosan lesz iránta, hiszen a Közel-Keleten, vagy Oroszországban egész máshogy viszonyulnak a szépség fogalmához, mint Európában.