2013.10.30. 06:41

Nem titok, hogy hamarosan bemutatkozik a C osztály következő generációja, de a Mercedes eddig alig mutatott valamit az autóból. Most azonban egy spanyol lapban megjelent néhány, egyértelműen gyári fotó, amelyeket állítólag a Mercedes honlapján találtak egy félreeső zugban.

Itt is a CLS-sel megkezdett, és az S osztálynál is megtartott stílust vitték tovább, ami nem igazán meglepő: a Mercedes tervezőinek új stílusa eddig már többszörösen is bevált. Klasszikus, hátsókerék-hajtású arányok, és a határozott, mégis elegáns élek jellemzik az új C osztályt, amely így legalább olyan látványos, mint az elődje volt a maga bemutatójának idején. Ez elég rossz hír a konkurenciának, hisz úgy néz ki, a Mercedes bátrabb formája sokak számára lehet vonzóbb, mint az Audi A4 és a 3-as BMW jóval visszafogottabb stílusa.

A műszaki részletek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, de valószínűleg a C osztályból sem készül már szívómotoros változat, és számíthatunk rá, hogy sok lesz a négyhengeres változat is. A Mercedesnek konkurenseihez hasonlóan nincs sok választása, legalábbis Európában, hiszen látványos fogyasztás-csökkenést kell elérniük. Valószínű, hogy az E osztályból már ismert 2 literes benzines és 2,2 literes dízelmotorokat alkalmazzák majd itt is, a csúcsmodellekbe pedig bekerülhet az új fejlesztésű 3 literes turbós hathengeres is.

Mindez nagyrészt persze találgatás, hisz biztosat egyelőre nem tudunk, viszont azt tényként kezelhetjük, hogy a C osztály 2014 első napjaiban, a Detroit Motor Show-n már élőben is látható lesz, és talán még az idén megtartják a virtuális premiert, ahol kiderül, hogy mit találunk a legkisebb hátsókerék-hajtású Mercedes szedán belsejében.