Új BMW M3-as, meztelenül

2013.10.30. 17:47

A BMW ugyan csak jövő januárban mutatja be legsportosabb modelljének következő generációját, de egy ideje már készülnek a képek és videók a premierhez – ezt pedig nagyon nehéz titokban tartani, most, hogy a telefontól a fogkeféig bármiben lehet kamera.

Ezúttal egy motoros bukósisak-kamerája rögzítette az M3-ast felvétel közben. Legalábbis nagyon valószínű, hogy az volt: a jellegzetes M felnik, az agresszív műanyag idomok és a karbonszálas tető is erre utal. Bár az új modellbe már nem szívómotor kerül, a 3 literes sorhatos motor két turbós, 430 lóerős változatának hangján azért hallani, hogy a tervezők igyekeztek megőrizni valamit a sportos hangulatból, amit a leköszönő szívó V8-as hangja árasztott.

Úgy néz ki, a német luxusautó-gyártók most az Egyesült Államokat tartják elsődleges piacuknak, hisz nem csak a Mercedes C osztály premierjét időzítették januárra, a Detroit Motor Show-ra, de a BMW M3-as és M4-es modelleket is itt állítják ki először. Európában várhatóan csak márciusban, Genfben láthatjuk először élőben a legerősebb 3-as BMW-t.