Levorg, a Subaru következő nagy húzása

2013.10.31. 06:54

Egyelőre csak egy sziluettet és néhány részletet mutatott a Subaru, de úgy tudjuk, a Tokióban bemutatkozó tanulmányautó egy új szériamodell előfutára lesz.

Azon túl, hogy a Legacy következő generációjára épül, a Levorg állítólag új autóépítési koncepciót hoz. Leginkább egy sportos részletekkel feldíszített, de magas kombit sejtünk a titokzatos képek mögött – halványan erre utal az elnevezés is, amelyet a Legacy, a Revolution és a Touring szavakból legóztak össze. A Levorg nyilván maga is érdekes lesz, de az orrába kerülő vadiúj motor talán még nagyobb meglepetés. A Subaru ugyanis elkészítette saját 1,6 literes turbómotorját, amelyet elsőként a japán gyártók közt gyártásba is küldenek. Ez már csak azért is érdekes, mert a Subaru legszorosabb szövetségese, a Toyota nem fejleszt turbós benzinmotort, de a többi japán gyártó sem siet az új irányzatnak megfelelő motorok kifejlesztésével.

A Levorgból a képeken egyébként annyi látszik, hogy a motorháztetején feltűnő domborulatot visel, lendületes tetővonala feltűnő légterelőben ér véget, a kerekek felett pedig erőteljes szélesítéseket látni, ami határozottan sportos karaktert sejtet – mintha a japánok megpróbálnának még egy bőrt lehúzni ralisikereik egyre halványodó emlékéről. Azt persze nem tudni, hogy a típus gyártásba kerülhet-e, de ez nyilván a tokiói bemutató visszhangjától is nagyban függ majd.