Búcsúzik a Volvo C70

2013.11.01. 13:35

A Volvo utolsó kétajtós modellje az utóbbi néhány évben már nem volt túlságosan népszerű, és gyártani is viszonylag drága volt, így már két éve bejelentették, hogy leállítják a gyártást, ám csak most jött el a pillanat. A C70-es hivatalosan is kikerült a kínálatból, egyelőre utód nélkül.

Jakan Samuelsson vezérigazgató azonban már be is jelentette, hogy az óriási érdeklődés övezte Concept Coupé stílusában készítenek egy kupé modellt a nem túl távoli jövőben, amint erre módjuk lesz. Hogy ez pontosan mit jelent, azt talán még maga sem tudja, hiszen a Volvo mérnökeinek most van munkájuk bőséggel. Az újonnan kifejlesztett padlólemez és motorcsalád felhasználásával meg kell újítaniuk a kínálat nagy részét: az XC90, az S80, a V70, az S60 és az XC60 utódai pedig a előnyt élveznek a kupéval szemben. Így akár évek is eltelhetnek, mire egyáltalán hozzá tudnak fogni a sportos Volvo tervezésének.

A Volvónak azonban szüksége van legalább egy olyan modellre, amellyel a fiatalabb vásárlók számára is vonzóvá tehetik a márkát, hangsúlyozva annak sportos jellegét.