Elkészül a VW Scirocco utódja

2013.11.01. 06:53

A Scirocco nem sokkal több, mint egy drágább és formásabb Golf, ennek megfelelően nem is kapkodnak utána a vásárlók. Ennek ellenére lesz folytatás, igaz, meglehetősen sokára.

A legfrissebb hírek szerint a VW-nél eldőlt, hogy nem kerül ki a kínálatból a sportos Scirocco, annak ellenére sem, hogy az eladások állítólag nem igazán indokolnák a folytatást. Ugyanakkor azt is hallani, hogy a fejlesztési program elindítását nem tartják igazán sürgősnek: 2017 előtt aligha érkezik meg az utód. Úgy tudjuk, megmarad a négyszemélyes utastér és a használható méretű csomagtér is. A szokatlanul hosszú modellciklust várhatóan egy alapos felújítással kompenzálja a VW, amire viszont egy-két éven belül sor kerülhet.

Nem a Scirocco az egyetlen olyan modell, amelyet a VW elsősorban presztízs-okokból tart meg a kínálatban. Ha igaz, 2020-ra elkészítik a Phaeton utódját is, annak ellenére, hogy a cég jó eséllyel szép pénzt veszít minden egyes eladott példányon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.