Kész az új Porsche

2013.11.02. 06:49

Pár napja közzé tett egy videót a Porsche arról, hogyan tesztelik a homokdűnék között a Macan terepjáró képességeit. Az autó technikailag már minden bizonnyal akkor is száz százalékos volt, de egyes domináns részleteket a formatervben gondosan elmaszkíroztak.

A német gyártó már bemutató előtt odaadta tesztre a Cayenne kistestvérét az Auto Motor und Sport magazinnak. Nyomtatott sajtóról révén szó nem lepődünk meg rajta, hogy a nyomdából idő előtt kikerülnek a képek. Nem csupán a Macan szerepel a cikkben, az Audi Q5-tel, házi ellenfelével hasonlítják össze az új Porschét. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen azonos megoldásokat találunk majd a két autóban. Ami a Macant illeti, 340-től 400 lóerőig terjedő benzinmotorokat lehet majd választani hozzá, ami jól mutatja, hogy nem lesznek házon belüli ellentétek az Audi Q5-össel. Dízelekről egyelőre nincs hír.

A Porsche Macant várhatóan most november végén, a Los Angeles Motor Show-n mutatják be hivatalosan, azaz majdnem négy hónappal korábban, mint az X4-es BMW-t. Hogy van-e ok a sietségre, vagy teljesen más közönséget szólít meg a két autó, majd meglátjuk.