Nagyon megkímélt M-es BMW-ket árulnak

2013.11.03. 15:01

Jó állapotú első generációs M3-ast, M5-öst vagy M6-ost alacsony futásteljesítménnyel találni ma már herkulesi feladat, és ahogy mennek az évek, úgy lesz egyre nehezebb. A lassacskán harmincas éveibe érő ikonok megmaradt darabjai javarészt mind fanatikusok kezei közt pihennek, néha mégis eladásra kerül néhány érdekesebb darab. Az eBay-en most egy helyről árulnak mindből egyet, a háromból kettőt különösen alacsony óraállással.

Az 1991-es M3-as a hirdetés szerint gyári EVO-frissítéseket kapott, azaz feltételezhetjük róla, hogy Alcantara bevonatú kormánykereket, váltógombot és kézifékkart rejt, ezekre azonban nem tér ki a leírás. A kupéval kapcsolatban inkább azzal büszkélkednek, hogy mindössze 22 ezer 478 mérföldet tettek bele eddigi évei alatt, ez 36 ezer 167 kilométer. A képeket nézve állapota valóban kiváló lehet, ahogyan a másik két M-ről sem gyanús, hogy tekert volna.

A négyajtós szedán egy 1988-as modell. Fekete fényezéssel és bézs belsővel, csupán 6655 mérfölddel (10 ezer 707 kilométer) az órájában. Szomszédja, a szintén '88-as M6 Coupe még ennél is megkíméltebb: állítólag 9573 kilométert gurult évei alatt.

A kínálat egységesen 158 ezer 500 dollárra (34,5 millió forint) lett belőve, ami elég furcsa, tekintve, hogy az első generációs M3-asból azonos futásteljesítménnyel már ötvenezerért találni eladót a neten. A másik két BMW esetén érthetőbb a magas ár. Ötvenezer mérfölddel M5-öst például nyolcad ennyiért, 19 ezer dollárért hirdetnek, és egy ilyet még egyszer ennyiért már könnyű volna jó állapotba hozni. A gyűjtőnek azonban nem kétség, hogy megéri akár az aktuális modell új árát is egy közel és egy éppen csak tízezer kilométeres öreg ikon.