Három új SUV-t villantott a Mitsubishi

2013.11.04. 06:12

Már nagyon készül a Mitsubishi a három hét múlva kezdődő Tokiói Autószalonra. A hazai kiállításra tizenhét autót ígér a gyár, melyből három SUV-koncepciót vázlatokon mutattak meg. A három újdonság mindegyike konnektoros hibrid lesz.

A vázlatok alapján a három tanulmány egyike sem tűnik kiforrottnak. A futurisztikus formai elemek legtöbbször a komolytalan koncepció ismérvei, de a japánok egyelőre információ-túladagolással homályosítják el a kételyeket: aktív sofőrsegédről és egy újfajta szórakoztató-rendszerről beszélnek a szabadidő autók kapcsán.

A képen sárgás zöld színben látott kompakt az XR-PHEV. Ebbe az akkumulátorok és a villanymotor mellé egy 1,1 literes, benzines turbómotor kerülne, és ugyanezt a hajtást kapná a Concept AR (vörösben), ami egy remek dizájnmunka, s a Mitsubishi ezt szánná a fiatalabb vevőknek. A GCPHEV volna a kínálat legerősebbje; háromliteres V6-os benzinessel, állandó összkerékhajtással jönne, másik két társához hasonlóan hibridként.

Hogy a három SUV akármelyikéből lesz e valaha sorozatgyártású modell, egyelőre nehéz volna megtippelni. A Mitsubishi a következő hetekben valószínű minden visszajelzést figyelni fog, aztán eldönti majd, hogy merre érdemes elindulnia velük. A szándék mindenesetre jelzésértékű.