Gyártásba megy a Ducati-motoros VW?

2013.11.09. 18:07

A Volkswagen idén márciusban a Genfi Autószalonra is elvitte szupertakarékos kisautóját, az XL-1et. Bár akkor még nem esett szó arról, hogy másféle hajtásláncot is kaphat a karosszéria, szeptemberben azonban a német vállalat vezetőségének tagja, Ferdinand Piëch a Bécsi Műszaki Egyetemen már arról beszélt, hogy Ducati-motoros változaton dolgoznak.

Ezeket a terveket most a VW kutatás-fejlesztési részlegének főnöke, Hans-Jakob Neusser is megerősítette, majd hozzátette, szerinte ez nagyon különleges projekt. Az XL1 sportváltozata a Volkswagen-csoport felügyelete alá tartozó legendás olasz motorgyártó Panigale nevű sportgépének 1200 köbcentis V2-esét kapja meg, mely 190 lóerő körüli teljesítményre képes, csúcsnyomatéka 123 newtonméter. Ez minden bizonnyal könnyedén mozgatja majd a 795 kilogrammos kasztnit, a gyáriak reményei szerint valódi élményautó készülhet így.

Eddig csak remélni lehetett, hogy tényleg elkészül a tanulmányautó, most viszont már az is sejthető, hogy 2014 tavaszán, Genfben állítják ki először, neve pedig nem XL Sport lesz, ahogy arról eddig pletykáltak, hanem XLR-nek keresztelhetik. A genfi bemutató után elkezdik majd faragni a szériakivitelt is, mely természetesen korlátozott darabszámban készülhet.